Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Protetică dentară

La Ideea Dent suntem mândri să oferim tratamente de protetică care vă pot reda complet zâmbetul!

 

Tratamentul protetic este o procedură care are ca scop înlocuirea dinților lipsă și îmbunătățirea aspectului zâmbetului dumneavoastră. Această procedură poate ajuta, de asemenea, la rezolvarea unor probleme precum dificultățile de mușcătură sau de mestecat.

 

 • Care sunt consecințele pierderii dinților?

Pierderea unui singur dinte poate avea un efect negativ asupra celor încă sănătoși, a oaselor maxilare, a musculaturii și, nu în ultimul rând, a articulației temporo-mandibulare.

 

Dacă un dinte lipsește, se formează un gol care permite celor învecinați să migreze, încercând să-și găsească stabilitatea, iar în acest fel pot apărea alte complicații.

Aceste modificări de poziție vor conduce spre:

 • Probleme ocluzale și articulare, tulburări masticatorii datorate unor contacte anormale, care pot provoca dureri sau disconfort
 • Dinții devin mai predispuși la carii
 • Predispoziția spre apariția problemelor parodontale, a inflamației gingivale și a bolii parodontale
 • Tulburările posturale, care pot fi urmate de dureri la nivelul capului, gâtului și membrelor.

Coroane dentare

O coroană dentară este o structură fixă care se montează pe dintele natural sau pe implant și înlocuiește funcția masticatorie lipsă, restabilind estetica și ocluzia. Restaurările protejează dinții împotriva deteriorărilor ulterioare și asigură un zâmbet frumos pentru toată viața.

 

Printre beneficiile coroanelor dentare vorbim despre rezistența excelentă a acestor lucrări protetice, care pot dura până la 20 de ani, în funcție de materialul folosit și de îngrijirea dentară care le este atribuită.

 

Un dinte restaurat cu o obturație va dura mult mai puțin decât unul care a fost încununat. Coroana ajută nu doar la refacerea esteticii dintelui deteriorat, ci și la creșterea duratei de viață a acestuia.

 

Este important să cunoașteți diferitele tipuri de coroane dentare, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză. Alegerea între un tip și altul ar trebui să depindă de recomandările medicului dumneavoastră, precum și de ceea ce este plăcut din punct de vedere estetic și care este accesibil pentru dumneavoastră.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o coroană?

Protetică dentară Buzău, coroane dentare Buzău, clinică stomatologică Buzău, stomatologie Buzău, cli
 • În mod evident, cel mai folosit criteriu după care se urmează mulți pacienți atunci când decid să opteze pentru acest tip de tratament, este prețul coroanei dentare.
 • Aceste este, desigur, un factor care poate influența alegerea dumneavoastră, dar este departe de a fi singurul sau cel mai important.
 • Echipa noastră este alături de dumneavoastră și vă vom ajuta să rezolvați această problemă în urma consultului, sugerându-vă mai multe opțiuni adecvate, potrivite pentru nevoile, dar și pentru dorințele dumneavoastră.
 • Pentru a face alegerea corectă este nevoie să vă informați, să știți ce anume ar trebui să cautați.

Coroana metalo-ceramică

Coroanele din metal-ceramică sunt o alegere puternică și fiabilă pentru a înlocui dinții laterali, care sunt cei mai solicitați în timpul mestecatului. Ar trebui să alegeți întotdeauna un tip de coroană mai estetic pentru dinții din față, chiar dacă înlocuiți 1-2 dinți lipsă sau deteriorați.

 • Care este durata de viață a coroanelor metalo-ceramice?

Durata medie de viață a coroanelor metalo-ceramice este de 10 ani. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că longevitatea lucrărilor dentare variază în funcție de modul în care se realizează igienizarea sau dacă respectați sfaturile medicului stomatolog.

 

Medicul dentist nu are cum să știe dacă pacientul se spală corect pe dinți, dacă efectuează procedurile de profilaxie conform indicațiilor și dacă respectă frecvența controalelor regulate.

 

Dacă aveți grijă de sănătatea dumneavoastră dentară, urmând recomandările medicului pentru igiena la domiciliu și vizitele regulate, atunci este garantat că zâmbetul dumneavoastră va fi sănătos și va avea un aspect estetic complet pentru mult timp.

Coroana din zirconiu

Coroanele din zirconiu oferă o înlocuire dentară cu aspect natural, durabilă și de lungă durată. Zirconiul este materialul modern și biocompatibil care oferă proprietăți similare cu titanul - metalul folosit de obicei în implanturile dentare.

Zirconia este un material popular atât pentru rezistența sa, cât și pentru calitățile sale estetice.

 • Care este durata de viață a coroanelor din zirconiu?

Aceste două tipuri de material oferă aceeași rezistență și durabilitate.

 

Durabilitatea coroanelor din zirconiu le face să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc ca lucrările lor dentare să dureze. Cu o îngrijire adecvată și o bună igienă orală, aceste materiale puternice pot rezista 10-15 ani sau chiar mai mult.

 

Dacă aveți o coroană integral din zirconiu, este aproape imposibil ca acel dinte să se rupă. Cu o îngrijire adecvată și obiceiuri bune de igienă orală, durata de viață a acestei restaurări va fi mult mai lungă.

Coroana integral ceramică

Coroana integral ceramică este o restaurare dentară durabilă, fiabilă și care oferă un excelent aspect estetic. Rezultatul final al tratamentului dumneavoastră va fi un dinte care arată complet natural.

 

Acestea se pot monta atât pe dinții naturali, cât și pe implanturi. Coroanele complet ceramice sunt o variantă mai scumpă de restaurări dentare, dar caracteristicile lor estetice și funcționale dovedesc că merită.

 

Ceramica este folosită în stomatologie pentru coroane, fațete, precum și proteze sau pentru punțile dentare, datorită rezistenței sale și a aspectului estetic pe care îl conferă.

 • Cum le îngrijim?

Îngrijirea coroanelor din ceramică integrală nu este diferită de îngrijirea dinților naturali. Periajul de rutină de dimineață și de seară vă va ajuta să le păstrați sănătoase, așa că nu ignorați această etapă.

 

După ce ați mâncat, îndepărtați cu grijă reziduurile alimentare folosind periuța de dinți și ața dentară. Pastele de dinți abrazive nu sunt recomandate pentru lucrările ceramice.

 

Indicat este să evitați pe cât posibil alimentele dure, care pot afecta coroanele.

 

De asemnea, nu uitați să respectați vizitele regulate la cabinetul medicului stomatolog, pentru igienizare profesională.

Vă puteți păstra coroanele frumoase timp de mulți ani dacă respectați aceste cerințe.

Protetica dentară oferă și alte soluții pentru a te ajuta să-ți recapeți zâmbetul complet. Protezele dentare înlocuiesc dinții pierduți, au capacitatea de a reda aspectul estetic, și le permite pacienților să se bucure de o bună funcționalitate orală.

 

Protezele dentare sunt adesea compuse din două părți: o bază de proteză și dinții artificiali.

 

Pacienții care și-au pierdut toți dinții și care nu pot suporta o restaurare protetică fixă ar trebui să ia în considerare obținerea de proteze dentare.

Află mai multe

Nu permiteți golurilor dentare să vă răpească zâmbetul. Vă punem la dispoziție o gamă variată de soluții special pentru dumneavoastră, cu scopul de a reda estetica și funcționalitatea dentară.

Noi suntem alături de zâmbetul tău!

Tu când îți vei face o programare?

Contactează-ne chiar azi