Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Parodontologie

Importanța sănătății orale nu trebuie subestimată. Aceasta are un impact imens asupra calității vieții.

 

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit un procentaj, de 20%, dintre care adulții cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani suferă de afecțiuni parodontale, care pot duce la pierderea prematură a dinților.

 

Ce poate constitui o problemă mai mare decât lipsa unui sau a mai multor dinți? Acest lucru cauzează apariția mai multor afecțiuni, un exemplu concret fiind migrarea dinților vecini, în cazul golurilor dentare. Lăsată netratată, această problemă nu afectează doar aspectul estetic al zâmbetului dumneavoastră, ci poate avea consecințe asupra funcționalității.

 

Cea mai frecventă boală dentară la nivel global este boala parodontală, care poate fi identificată prin inflamarea și înroșirea țesuturilor moi din jurul dintelui (gingiilor).

 

Stadiile mai avansate ale acestei afecțiuni sunt însoțite de sângerare în timpul periajului, recesiune gingivală și chiar apariția mobilității dentare pe o arcadă. În timp, aceste simptome pot duce la pierderea completă a dinților, dacă nu sunt tratate.

Ce este de fapt parodontologia?

Aceasta este o ramură a stomatologiei, de o mare importanță, care vizează tratarea afecțiunilor gingivale, parodontita și gingivita.

 

Studiul parodontologiei reprezintă investigarea detaliată a bolilor gingivale și a cariilor dentare. Este o parte importantă în îngrijirea zâmbetului dumneavoastră, deoarece o igienă dentară necorespunzătoare poate duce la probleme de sănătate mai grave pe parcurs, cu consecințe grave.

 

Specialistul parodontal va avea grijă să detecteze boala gingivală și pierderea osoasă, precum și să vă recomande un tratament adecvat în funcție de nevoile specifice cazului stomatologic.

 

La clinicile Ideea Dent, se folosesc echipamente avansate pentru a opri progresia bolii parodontale și pentru a ajuta pacienții să își păstreze dinții naturali pe o arcadă cât mai mult timp posibil.

 

Care sunt semnele apariției bolii parodontale:

  • Gingii inflamate și care sângerează
  • Retragerea gingiei
  • Respirație neplăcută
  • Disconfort în timpul masticației
  • Dinți mobili și sensibili
  • Pierderea dinților

Care sunt cauzele apariției afecțiunilor parodontale?

Cavitatea orală găzduiește o varietate de bacterii care, împreună cu alte substanțe din alimentați zilnică, formează placa bacteriană, o peliculă lipicioasă depusă pe dinți.

 

  • Igiena dentară precară este principala cauză a bolii parodontale, care încurajează acumularea de placă excesivă pe dinți și sub gingii.

 

Primele semne ale apariției unei afecțiuni gingivale sunt inflamarea și înroșirea gingiilor. În momentul în care observați acest lucru este necesară programarea la cabinetul medicului stomatolog. Acesta vă poate spune, în urma consultației, despre ce problemă este vorba.

 

Medicul stomatolog se va ocupa de tratamentul special, realizat în cabiet, care va ajuta la combaterea acestei afecțiuni. Cu toate acestea, sănătatea dentară se poate menține prin respectarea strictă a regulilor de igienă orală,la domiciliu. În acest caz vorbim despre atenția acordată zâmbetului printr-un proces care nu poate dura mai mult de cinci minute, dimineața și seara.

 

  • Periajul corespunzător, de două ori pe zi, timp de două minute, folosirea aței dentare, reprezintă efortul pe care dumneavoastră ar trebui să îl depuneți pentru a menține sănătatea dentară pentru o perioadă îndelungată de timp.

 

În acest mod se poate îndepărta o parte din placa bacteriană acumulată. Vizitele regulate la cabinetul medicului stomatolog sunt la fel de importante, acesta având posibilitatea de îndepărta toate urmele de bacterii, tartru sau pete.

 

Tartrul poate fi îndepărtat de pe dinți doar printr-o curățare profesională în cabinetul stomatologic, cu detartraj și periaj.

 

Frecvența recomandată pentru ședințele regulate de profilaxie este o dată la șase luni.

Noi suntem alături de zâmbetul tău!

Tu când îți vei face o programare?

Contactează-ne chiar azi