Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Pedodonție

Pedodonția este o specialitate stomatologică care se ocupă de profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare (extracții, fluorizări, sigilări) și dentiției permanente la adolescenți.

 

Copiii au o varietate de nevoi și probleme dentare diferite față de adulți. Important este ca, încă de la o vârstă fragedă, aceștia să facă cunoștință cu medicul stomatolog pediatru, de preferat într-o ambianță care îi vor face să se simtă în largul lor.

 

Mulți părinți nu acordă suficientă atenție dinților de lapte ai copiilor, considerând că aceștia vor cădea, făcând loc dentiției permanente. Ei bine, acest lucru este greșit! De fapt, integritatea și sănătatea dinților de lapte asigură dezvoltarea corectă a dinților permanenți în locul lor, fără a dezvolta serioase afecțiuni viitoare.

Proceduri de pedodonție folosite în clinica noastră

Știm că prima vizită la un dentist poate fi înfricoșătoare pentru copii și ne dorim ca aceștia să se simtă în siguranță și să nu fie copleșiți de imaginea medicului stomatolog. 

 

Copiii au nevoie de o atenție specială în ceea ce privește comunicarea cu medicul dentist, din cauza fricii și a instrumentarului folosit de stomatolog. Felul în care un copil resimte demersul în cabinetul medicului stomatolog poate face diferența în interacțiunile viitoare și în grija pe care o va purta danturii sale. 

 

De aceea, înainte de a începe orice tratament, încercăm să găsim împreună cu părinții modalitatea potrivită de comunicare pentru fiecare mic pacient, astfel încât să nu apară îngrijorări de ambele părți.

 

Tratamentele realizate în clinica Ideea Dent, pentru copilul dumneavoastră, sunt:

  • Tratarea cariilor, atât pentru dentația temporară, cât și pentru cea permanentă
  • Extracție dinți temporari
  • Aparate ortodontice
  • Monitorizarea erupției dentare
  • Sigilarea dentară
  • Tratamente gingivale
  • Fluorizarea

Știați că există 3 tipuri de dentiții

  • Dentația temporară ( de la 6 luni până la în jurul perioadei de 4 ani)
  • Dentația mixtă ( de la 5 până la 7 ani)
  • Dentația definitivă ( după înlocuirea tuturor dinților de lapte)

 

Îngrijirea dentară pentru copii este deosebit de importantă, deoarece aceștia au nevoi diferite față de adulți. Copiii au nevoie de o atenție specială din cauza dinților lor tineri și a maxilarelor în dezvoltare, ceea ce înseamnă că stomatologii pediatri trebuie să fie foarte atenți în monitorizarea sănătății orale, la fiecare vizită.

 

De asemenea, educația timpurie în ceea ce privește îngrijirea dentară, se va cunoaște în timp, prin evitarea problemelor grave. Întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm afecțiunile complexe. Astfel, vă puteți bucura de un zâmbet funcțional și estetic, păstrând dinții naturali pentru mult timp. 

 

Dinții sănătoși de lapte (temporari) asigură dezvoltarea corectă și armonioasă a celor permanenți.

 

Scopul principal al stomatologiei pentru copii este de a oferi un mediu prietenos și de încredere. Primii ani sunt esențiali în stabilirea unor rutine sănătoase și în prevenirea cariilor viitoare sau a bolilor gingivale; astfel încât micuții pacienți să nu ajungă să privească cu teamă medicul stomatolog. 

Noi suntem alături de zâmbetul micuțului tău!

Să îi facem cunoștință cu lumea stomatologiei.

Contactează-ne chiar azi