Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Odontoterapie

Odontoterapia este ramura medicinii dentare, specială pentru tratarea leziunilor carioase.

 

Caria dentară reprezintă distrugerea țesutului dur al dintelui. Pentru ca acest lucru să se întâmple, mai mulți factori au influență asupra stilului nostru de viață - ceea ce mâncăm și bem sau dacă folosiți sau nu ața dentară în mod regulat pentru a scăpa de bacteriile dintre dinți.

Care sunt cauzele?

Caria dentară poate să apară din cauza anumitor factori. Aceasta poate fi o problemă dentară dureroasă și costisitoare, iar lipsa unei igiene dentare corespunzătoare poate duce la transformarea resturilor de mâncare în acizi ce atacă smalțul dintelui.

 

  • Odontoterapia restauratoare

Caria dentară în stadiu incipient este vizibilă doar de către un medic, dar vizitele regulate la clinica dentară vă vor ajuta să preveniți apariția cariilor profunde.

Scopul stomatologiei restaurative este de a restabili structura și funcționalitatea dinților afectați de carii, fracturi sau leziuni.  

 

  • Izolarea cu diga

Pentru reușita tratamentului, medicul are nevoie de un câmp de lucru uscat, fără contaminare cu saliva, iar tehnica izolării cu diga este soluția ideală, fiind uzuală, obișnuită, în stomatologia din trecut, dar și în cea contemporană, în care tehnologia a evoluat.

 

În fapt, aceasta este o metodă eficientă de izolare a câmpului operator, folosită atât în odontoterapie, cât și în alte ramuri ale stomatologiei precum: endodonție, pedodonție, parodontologie etc.

La ce ajută tehnica prin izolare cu diga?

Odontoterapie Buzău, carii dentare Buzău, clinică stomatologică Buzău, stomatologie Buzău

 

Această procedură previne contaminarea canalelor radiculare, aspirarea corpurilor străini și protejează țesuturile moi. Deși mulți ar putea considera că acesta este un tratament incomod, care necesită mult timp, este, de fapt, o modalitate foarte simplă, benefică atât pentru pacient, cât și pentru medic. Condițiile ideale de vizibilitate ale medicului sunt, în cele din urmă, principalul avantaj al pacientului.

 

Cum izolăm?

Izolarea cu diga dentară este o procedură în care se aplică pe dinți o folie de latex (non-latex pentru persoanele alergice) cu ajutorul unor cleme și rame.

 

Care sunt avantajele?

  • Medicul obține un câmp de lucru uscat, bine dezinfectat, fără salivă și sânge
  • Poate proteja părțile moi, limba, obrajii și buzele
  • Are capacitatea de a îmbunătăți vizibilitatea

Noi suntem alături de zâmbetul tău!

Tu când îți vei face o programare?

Contactează-ne chiar azi