Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantologie

Implantologia oferă pacienților o bună soluție pentru golurile dentare, deoarece este minim invazivă, de scurtă durată și aduce mari beneficii.

 

Tratamentul cu implant dentar reprezintă un examen clinic local, cât și general, investigații amănunțite precum radiologii, analize de sânge, acestea fiind informații necesare de care medicul stomatolog are nevoie, înainte de a începe procedura.

 

Pe baza acestor detalii se stabilește planul de tratament, pentru rezultate optime, realizate cu succes.

 

Lucrările mobilizabile sau fixe, cimentate sau înșurubate pe implant, sunt câteva dintre lucrările care se pot realiza pe implanturile dentare.

 

Tratamentul cu implanturi dentare include trei componente principale: implantul propriu-zis, sub formă de șurub, acesta fiind conectat cu alte două elemente care sunt bontul protetic, element de legătură între implant și lucrare, și coroana dentară.

Care este durata de viață a implantului dentar și cum o putem prelungi?

Longevitatea implanturilor dentare este determinată de mai mulți factori, printre care: calitatea implantului în sine, calificarea medicului stomatolog care realizează tratamentul, volumul de os disponibil pentru inserarea implantului și, de asemenea, starea de sănătate a pacientului. Pentru a avea implanturi, aveți nevoie de gingii sănătoase și de o structură osoasă generoasă care să susțină lucrarea.

 

Sănătatea dumneavoastră orală este cel mai important factor care determină cât timp vor dura implanturile dumneavoastră. Pentru ca acestea să funcționeze cât mai bine, urmați aceste reguli simple:

 

  • Igienizarea orală: Spălați-vă bine pe dinți de două ori pe zi, folosiți periuțe interdentare sau un irigator bucal pentru a îndepărta resturile alimentare din acele locuri greu accesibile între mese, astfel puteți preveni bolile gingivale și cariile.
  • Evitați pe cât posibil alimentele foarte tari: Alimentele tari pot crea forțe masticatorii excesive, care vor fi dăunătoare pentru țesuturile de susținere ale implanturilor dentare.
  • Menținerea unei alimentații sănătoase și a unor obiceiuri de masticație este importantă pentru sănătatea dumneavoastră restaurativă!
  • Curățare profesională: Placa bacteriană și tartrul se pot depune pe dinți, iar soluția este o curățare profesională, realizată la cabinetul unui medic stomatolog.

Care sunt etapele intervenției?

  • Consultația este primul pas în realizarea tratamentului. Medicul stomatolog, specializat în implantologie, va analiza starea danturii și a cavității bucale, la prima vizită, urmând să vă explice toate detaliile în ceea ce privește procedura și opțiunile de tratament disponibile.
  • Mai departe, vă va recomanda o radiografie dentară și analize de sânge, pentru a se asigura de starea de sănătate, înainte de a trece la următorul pas.
  • Interpretarea testelor și a rezultatelor este o parte importantă în decizia următoarei etape, dacă se va face sau nu o intervenție chirurgicală. Aceasta se realizează într-o singură zi, începând cu anestezia, astfel încât pacientul să se simtă confortabil pe parcursul procedurii, fără durere sau disconfort, până la coaserea gingiei, ultima parte a intervenției.
  • După operație, pacienții revin pentru un control și îndepărtarea firelor de sutură. Este nevoie de un interval de timp, 3-9 luni, pentru ca implanturile să se integreze în os după ce au fost plasate în această zonă, iar vindecarea să fie completă.
  • După vindecare, pacientul trebuie să revină în cadrul clinicii stomatologice pentru atașarea bontului.
  • Ultima etapă este protetica. Medicul specialist protetician va lua o amprentă pentru implant, pe care o transmite laboratorului de tehnica dentară, realizând astfel cororana dentară.

Beneficiile implantului dentar:

  • Intervenție rapidă, fără durere.
  • Rezistență în timp.
  • Protejarea danturii actuale
  • Costuri reduse, comparativ cu alte soluții pentru restaurarea zâmbetului.

Noi suntem alături de zâmbetul tău!

Tu când îți vei face o programare?

Contactează-ne chiar azi