Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Chirurgie dento-alveolară

Chirurgia dentară este specialitatea dentară care implică repararea și efectuarea de corecții la nivelul dinților, gingiilor și maxilarului prin intervenție chirurgicală.

 

Acest tip de îngrijire dentară poate fi necesar din mai multe motive, inclusiv tratamentul după traumatisme dentare sau boli dentare.

 

Este important ca medicul stomatolog să vă evalueze nevoile înainte de a decide asupra oricărui curs de acțiune, deoarece există mulți factori implicați în planificarea tratamentului. Există multe tipuri diferite de intervenții chirurgicale dentare disponibile, individualizate pentru fiecare caz stomatologic în parte.

Etapele intervenției chirurgicale

  • Înainte de intervenția chirurgicală, echipa medicală va parcurge împreună cu dvs. un protocol oral pentru ca totul să decurgă fără probleme.

Este important pentru medicul stomatolog să aibă o imagine clară asupra istoricului tău medical, cum se prezintă starea de sănătate generală, daca luați diferite medicamente etc, astfel încât procedură să se poată realiza în siguranță, fără eventuale complicații.

 

După ce aceste detalii au fost stabilite, în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale, este posibil să vi se prescrie antibiotice înainte și chiar un regim alimentar pentru noaptea de dinaintea operației. Indicat ar fi să evitați să mâncați sau să beți apă înainte de intervenție, cu 8 ore.

 

Cei care suferă de boli cronice vor fi atenți supravegheați de echipa noastră medicală pe tot parcursul intervenției.

 

  • Procesul de reabilitare poate dura până la câteva ore, în funcție de nevoile și condițiile medicale ale pacientului.

Pacientul va fi monitorizat îndeaproape de o echipă medicală și de un expert în anestezie pe durata procedurii. Tehnologia digitală avansată și modernă, disponibilă în clinică, asigură o cât mai bună experiență posibilă pentru dumneavoastră.

 

  • Pacientul va trebui să urmeze instrucțiunile medicului în timpul perioadei de recuperare.

Aceasta este o perioadă crucială pentru vindecare și pentru evitarea complicațiilor, așa că trebuie să respectați întocmai sfaturile medicului stomatolog.

Tipuri de intervenții chirurgicale

  • Extracții dentare
  • Extracții de molari de minte
  • Rezecții apicale, amputații și premolarizări

 

Chirurgie dentara Buzău, dinte de minte Buzău, clinică stomatologică Buzău, stomatologie Buzău

 

Noi suntem alături de zâmbetul tău!

Tu când îți vei face o programare?

Contactează-ne chiar azi